Magister inženir prehrane/magistrica inženirka prehrane
Izbrane kvalifikacije
| Ime kvalifikacije | Ime kvalifikacije: Magister inženir prehrane/magistrica inženirka prehraneDodaj v primerjalnik |
|---|---|
| Tip kvalifikacije | Tip kvalifikacije: Diploma druge stopnje |
| Vrsta kvalifikacije | Vrsta kvalifikacije: Izobrazba |
| Vrsta izobraževanja | Vrsta izobraževanja: Magistrsko izobraževanje |
| Trajanje izobraževanja |
Trajanje izobraževanja:
2 leti
|
| Kreditne točke | Kreditne točke: 120 kreditnih točk |
| Vstopni pogoji |
Pogoji za vključitev:
V magistrski študij 2.stopnje – Prehrana se lahko vpiše:
|
| ISCED področje | |
| ISCED podpodročje | |
| Raven kvalifikacije |
Raven SOK:
SOK 8 |
Imetnik/imetnica kvalifikacije je zmožen/zmožna:
- Temeljno naravoslovno in biotehniško znanje,
- Usposobljenost za delo v interdisciplinarnem timu.
- Strokovno znanje pridobljeno s študijem teoretičnih in praktičnih primerov.
- Koherentna uporaba pridobljenega znanja v praksi.
- Raziskovalna usposobljenost in intuicija.
- Sposobnost za prenos, kritično presojo in uporabo teoretičnega znanja v praksi in reševanje problemov, zlasti z
- iskanjem novih virov znanja, sposobnostjo interdisciplinarnega dela in uporabo znanstvenih metod.
- Sposobnost generiranja novih idej.
- Sposobnost reševanja problemov in sprejemanja odločitev v praksi.
- Sposobnost sprejemanja odločitev v kompleksnih in nepredvidljivih situacijah.
- Komunikacijska odprtost, obvladovanje informacijskih tehnologij.
- Pripravljenost za vseživljensko učenje.
- Sposobnost posredovanja različnih miselnih konceptov.
- Samostojnost ter samokritičnost.
- Profesionalna etična odgovornost.
Predmetno-specifične kompetence:
- Razvita sposobnost naravoslovnega mišljenja
- Poglobljena teoretična in praktična znanja iz specifičnih vsebin biokemije hrane, fiziologije prehrane, humane prehrane, imunologije prehrane, kvantitativnih statističnih metod, specialne mikrobiologije hrane, varnosti živil ter toksikologije in kontaminacije živil
- Poglobljena znanja o načrtovanju prehrane, načrtovanju in izvajanju dietetike in klinične prehrane, prehrane v različnih življenjskih ciklusih, alternativnih načinov prehrane, specialni prehrani, o gastronomiji v prehrani.
- Usposobljenost za prehransko izobraževanje ter svetovanje vsem ciljnim skupinam zdravega prebivalstva ter bolnikom; usposobljenost za promocijo zdravega prehranjevanja.
- Poglobljena znanja o funkcionalnih živilih in nutracevtiki, novih živilih, prehranskem inženiringu ter zakonodaji usposobijo diplomanta za posebne naloge v živilski in farmacevtski industriji.
Uspeh na izpitu se ocenjuje z ocenami: 10 (odlično); 9 (prav dobro: nadpovprečno znanje, vendar z nekaj napakami); 8 (prav dobro: solidni rezultati); 7 (dobro); 6 (zadostno: znanje ustreza minimalnim kriterijem); 5–1 (nezadostno). Kandidat uspešno opravi izpit, če dobi oceno od zadostno (6) do odlično (10).
Študent se lahko vpiše v višji letnik, če je do izteka študijskega leta opravil vse z učnimi načrti predpisane obveznosti in dosegel najmanj 48 kreditnih točk po ECTS.
Doktorski študijski programi 3. stopnje (SOK: raven 10)
Študent oz. študentka konča študij, ko uspešno zaključi (opravi) vse s študijskim programom predpisane obveznosti v obsegu 120 ECTS. Študent oz. študentka mora izdelati magistrsko delo, ki mora biti pozitivno ocenjena in uspešno javno predstavljena in zagovarjana.
Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta
URL
URL izvajalca:Prihajajoči dogodek
Trenutno ni drugih prihajajočih dogodkov.
© Center RS za poklicno izobraževanje, 2020. Vse pravice pridržane




