Arhivirano
Magister inženir prehrane/magistrica inženirka prehrane
Izbrane kvalifikacije
| Ime kvalifikacije | Ime kvalifikacije: Magister inženir prehrane/magistrica inženirka prehraneDodaj v primerjalnik |
|---|---|
| Tip kvalifikacije | Tip kvalifikacije: Diploma druge stopnje |
| Vrsta kvalifikacije | Vrsta kvalifikacije: Izobrazba |
| Vrsta izobraževanja | Vrsta izobraževanja: Magistrsko izobraževanje |
| Trajanje izobraževanja |
Trajanje izobraževanja:
2 leti
|
| Kreditne točke | Kreditne točke: 120 kreditnih točk |
| Vstopni pogoji |
Pogoji za vključitev:
|
| ISCED področje | |
| ISCED podpodročje | |
| Raven kvalifikacije |
Raven SOK:
SOK 8 |
- temeljno naravoslovno in biotehniško znanje,
- delo v interdisciplinarnem timu,
- koherentno uporabo pridobljenega znanja v praksi,
- raziskovanje in intuicijo,
- prenos, kritično presojo in uporabo teoretičnega znanja v praksi in reševanje problemov, zlasti z iskanjem novih virov znanja, s sposobnostjo interdisciplinarnega dela in z uporabo znanstvenih metod,
- generiranje novih idej,
- reševanje problemov in sprejemanje odločitev v praksi,
- sprejemanje odločitev v kompleksnih in nepredvidljivih situacijah,
- komunikacijsko odprtost, obvladovanje informacijskih tehnologij,
- vseživljenjsko učenje,
- posredovanje različnih miselnih konceptov,
- samostojnost ter samokritičnost,
- profesionalno etično odgovornost,
- naravoslovno mišljenje,
- poglobljena teoretična in praktična znanja iz specifičnih vsebin biokemije hrane, fiziologije prehrane, humane prehrane, imunologije prehrane, kvantitativnih statističnih metod, specialne mikrobiologije hrane, varnosti živil ter toksikologije in kontaminacije živil,
- poglobljena znanja o načrtovanju prehrane, načrtovanju in izvajanju dietetike in klinične prehrane, prehrane v različnih življenjskih ciklusih, alternativnih načinov prehrane, o specialni prehrani, gastronomiji v prehrani,
- prehransko izobraževanje ter svetovanje vsem ciljnim skupinam zdravega prebivalstva ter bolnikom; usposobljenost za promocijo zdravega prehranjevanja,
- poglobljena znanja o funkcionalnih živilih in nutracevtiki, novih živilih, prehranskem inženiringu ter zakonodaji, pripravijo diplomanta/diplomantko za posebne naloge v živilski in farmacevtski industriji,
- dobro obvladovanje teorije in prakse iz analitike hrane (fizikalno-kemijske, mikrobiološke, senzorične) ter za organiziranje in vodenje kontrolnih analitičnih, razvojnih in raziskovalnih laboratorijev,
- obvladovanje informacijskih sistemov in znanstvenega komuniciranja, aktualnih problemov sodobnega prehranjevanja, znanstvenih metod raziskovanja na področju prehrane ter razumevanje in uporabo tekoče znanstvene in strokovne literature, kar usposablja diplomanta/diplomantko za prehranskega raziskovalca/prehransko raziskovalko.
Uspeh na izpitu se ocenjuje z ocenami: 10 (odlično); 9 (prav dobro: nadpovprečno znanje, vendar z nekaj napakami); 8 (prav dobro: solidni rezultati); 7 (dobro); 6 (zadostno: znanje ustreza minimalnim kriterijem); 5–1 (nezadostno). Kandidat uspešno opravi izpit, če dobi oceno od zadostno (6) do odlično (10).
Študent se lahko vpiše v višji letnik, če je do izteka študijskega leta opravil vse z učnimi načrti predpisane obveznosti in dosegel najmanj 48 KT.
Doktorski študijski programi 3. stopnje (SOK: raven 10)
Študent konča študij, ko uspešno zaključi (opravi) vse s študijskim programom predpisane obveznosti v obsegu 120 KT. Študent mora izdelati magistrsko nalogo, ki mora biti pozitivno ocenjena in ki jo mora uspešno javno predstaviti in zagovarjati.
Prihajajoči dogodek
Trenutno ni drugih prihajajočih dogodkov.
© Center RS za poklicno izobraževanje, 2020. Vse pravice pridržane




