Izjava o dostopnosti

Izjava o dostopnosti

Center za poklicno izobraževanje Republike Slovenije se zavezuje omogočati dostopnost svojih spletišč v skladu z Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA).

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče Spletno ogrodje kvalifikacij (www.nok.si).

Vsem, ki obiščete naše spletno mesto želimo, da se počutite dobrodošle in imate dobro uporabniško izkušnjo.

Stopnja skladnosti

To spletišče je delno skladno z WCAG 2.1, nivo A in popolnoma skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA).

Spletno mesto ima ustrezno strukturo, ustrezne kontraste, njegova uporabnost je možna izključno s tipkovnico in izključno z uporabo podpornih tehnologij.

Upoštevana so vsa 4 priporočila WCAG 2.1 in v okviru njih vse smernice do nivoja AA. Izjeme, vse dopustne z ZDSMA, so opisane v nadaljevanju.

Nedostopna vsebina

Spodaj navedena vsebina ni dostopna zaradi naslednjih razlogov:

  1. neskladnost z nacionalno zakonodajo
  2.  
  3. nesorazmerno breme
  4.  
  5. vsebina ne spada na področje uporabe veljavne zakonodaje
  • Medijske vsebine, saj so pripravljene pred 23. septembrom 2020 so delno, ne pa v popolnosti prilagojene (neskladnost na področju 1.2: 1.2.1, 1.2.2, 1.2.3, 1.2.5).
  • Pisarniške datoteke objavljene pred 23. septembrom 2018 so delno, ne pa v popolnosti prilagojene. Tekst v PDF dokumentih je berljiv, nedostopne ostajajo določene grafike in kompleksne tabele (neskladnost na področju 1.1.1, 1.4.3, 1.4.11, 2.4.6, 2.4.10).

Naštete izjeme ne pomenijo tudi neskladja z ZDSMA, saj so po zakonu predvidene in dopustne.

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti je bila pripravljena 05. 05. 2021.

Izjava o dostopnosti je bila na zadnje pregledana 27.10. 2023.

Izjava o skladnosti temelji na oceni skladnosti spletišča pripravljeni s strani neodvisnega presojevalca dostopnosti. Presoja skladnosti je dostopna na: Presoja skladnosti spletišča (pdf)

Povratne in kontaktne informacije

Vsebine redno spremljamo in se trudimo zagotavljati skladnost  v najvišji meri. V kolikor vseeno naletite na težavo s področja dostopnosti ali želite dodatne informacije s področja dostopnosti, nas prosim obvestite preko naslova info@nok.si.

Odgovorili vam bomo v osmih dneh od prejema obvestila oziroma prošnje. Če glede na zahtevano vsebino v tem roku ne bomo mogli odgovoriti, vam bomo sporočili, kdaj bomo podali odgovor.

Izvršilni postopek

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo se lahko obrnete na inšpekcijski organ, ki je v tem primeru:

Ministrstvo za javno upravo,

Uprava Republike Slovenije za informacijsko varnost,

Tržaška cesta 21

1000  Ljubljana

 

Telefon: (01) 478 47 78

Elektronski naslov: gp.uiv@gov.si

Spletna stran: www.uiv.gov.si

 

Prihajajoči dogodek

Trenutno ni drugih prihajajočih dogodkov.

© Center RS za poklicno izobraževanje, 2020. Vse pravice pridržane