16
Nov

BIC Ljubljana prejel mednarodno nagrado za odličnost v poklicnem izobraževanju

Biotehniški izobraževalni center Ljubljana je v okviru Evropskega tedna poklicnih spretnosti osvojil prvo mesto na prestižnem tekmovanju v kategoriji odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju.

Cilj nagrade "Vet Innovators Award" je prepoznati evropskega izvajalca poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki je z inovativnimi praksami prispeval k odličnosti na svojem področju. Za nagrado smo se v evropskem finalu pomeril s konzorcijem poklicnih in strokovnih šol iz Finske.

Na BIC Ljubljana so za nagrado v kategoriji "VET INNOVATORS AWARD" predstavili številne aktivnosti BIC Ljubljana, ki jih izvajajo v različnih programih, eno izmed številnih aktivnosti, ki so jih predstavili je tudi šolska mikropivovarna BIC Ljubljana, ki deluje v sklopu Centra kulinarike in turizma KULT316. V prijavi so predstavili tudi študente živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, ki so razvili Newdels, pšenične durum testenine z ječmenovimi tropinami, ki nastanejo pri procesu proizvodnje piva in sicer končajo kot odpadek. V končnem izdelku predstavljajo kar 18 odstotkov končne mase.

Več informacij na spletni strani Evropskega tedna poklicnih spretnosti.

Prihajajoči dogodek

19. 01. 2021

Slovensko ogrodje kvalifikacij se predstavlja na 13. Informativi, sejmu izobraževanja in poklicev

ONLINE, 22. in 23. januar 2021, od 9. do 18. ure. 13. Informativa, sejem izobraževanja in poklicev letos poteka...

© Center RS za poklicno izobraževanje, 2020. Vse pravice pridržane