16
Nov

BIC Ljubljana prejel mednarodno nagrado za odličnost v poklicnem izobraževanju

Biotehniški izobraževalni center Ljubljana je v okviru Evropskega tedna poklicnih spretnosti osvojil prvo mesto na prestižnem tekmovanju v kategoriji odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju.

Cilj nagrade "Vet Innovators Award" je prepoznati evropskega izvajalca poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki je z inovativnimi praksami prispeval k odličnosti na svojem področju. Za nagrado smo se v evropskem finalu pomeril s konzorcijem poklicnih in strokovnih šol iz Finske.

Na BIC Ljubljana so za nagrado v kategoriji "VET INNOVATORS AWARD" predstavili številne aktivnosti BIC Ljubljana, ki jih izvajajo v različnih programih, eno izmed številnih aktivnosti, ki so jih predstavili je tudi šolska mikropivovarna BIC Ljubljana, ki deluje v sklopu Centra kulinarike in turizma KULT316. V prijavi so predstavili tudi študente živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, ki so razvili Newdels, pšenične durum testenine z ječmenovimi tropinami, ki nastanejo pri procesu proizvodnje piva in sicer končajo kot odpadek. V končnem izdelku predstavljajo kar 18 odstotkov končne mase.

Več informacij na spletni strani Evropskega tedna poklicnih spretnosti.

Prihajajoči dogodek

Trenutno ni drugih prihajajočih dogodkov.

© Center RS za poklicno izobraževanje, 2020. Vse pravice pridržane