15
Sep

Mednarodna konferenca: 10 let Slovenskega ogrodja kvalifikacij

V ponedeljek, 14.09.2020 je na Brdu pri Kranju potekala Mednarodna konferenca ob 10. obletnici Slovenskega ogrodja kvalifikacij.  

Ključni poudarki mednarodne konference so zajemali predstavitev desetletne razvojne poti Slovenskega ogrodja kvalifikacij, predstavitev novega portala SOK  ter prve sistematične spremljave Slovenskega ogrodja kvalifikacij ter registra kvalifikacij SOK.

Konference so se udeležili ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve ter enake možnosti, ga. Mateja Ribič, vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, dr. Zoran Stančič, ter ostali ključni nacionalni deležniki na področju izobraževanja in usposabljanja. 

Program konference so z mednarodnimi prispevki popestrili g. Loukas Zahilas in mag. Slava Pevec Grm iz Evropskega centra za poklicno usposabljanje - CEDEFOP, g. Koeno Nomden iz Evropske komisije (GD za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje) s predstavitvijo nove Europass platforme in dr. Cesare Onestini, direktor Evropske fundacije za usposabljanje - ETF. Predstavljena sta bila tudi dva primera dobre prakse nacionalnih ogrodij kvalifikacij iz Latvije (ga. Jana Admine, NKT EOK iz Latvije) in Malte (g. Sergio Carbonaro, NKT EOK z Malte). 

Konferenco je bilo mogoče spremljati tudi v živo. Spremljalo jo je 15 tujih nacionalnih točk za EOK: iz Španije, Portugalske, Hrvaške, Romunije, Grčije, Madžarske, Italije, Malte, Slovaške, Finske, Francije, Latvije, Islandije, Estonije in Turčije. 

Vsa gradiva iz konference so dostopna na povezavi Mednarodna konferenca: 10 let Slovenskega ogrodja kvalifikacij.

Videoposnetek iz konference:

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za sodelovanje!

Prihajajoči dogodek

Trenutno ni drugih prihajajočih dogodkov.

© Center RS za poklicno izobraževanje, 2020. Vse pravice pridržane