Ime kvalifikacije | Diplomirani biokemik (un)/diplomirana biokemičarka (un)Dodaj v primerjalnik [1] |
---|---|
Tip kvalifikacije | Diploma prve stopnje (UN) |
Vrsta kvalifikacije | Izobrazba |
Trajanje izobraževanja |
3 leta
|
Kreditne točke | 180 kreditnih točk |
Vstopni pogoji |
|
ISCED področje |
Naravoslovje, matematika in statistika
|
ISCED podpodročje | |
Raven kvalifikacije |
SOK 7 |
Imetnik/imetnica kvalifikacije je zmožen/zmožna:
- posredovanja informacij, idej, problemov in rešitev dobro informirani publiki,
- analitičnega načina razmišljanja,
- organiziranega in natančnega opravljanja nalog,
- prilagajanja novim situacijam in sprejemanja odločitev,
- načrtovanja in upravljanja s časom,
- profesionalne etične in okoljske odgovornosti,
- sposobnosti, s katerimi bo zadostil pogojem za začetno zaposlitev na splošnem delovnem mestu, vključno z mesti v kemijski in farmacevtski industriji,
- samostojnega učenja na svojem strokovnem področju; pridobil bo učne veščine, ki jih potrebuje za nadaljnji študij ob zadostni stopnji avtonomije.
Znanje študentov se ocenjuje z vajami, seminarskimi nalogami, lahko pa tudi z izdelki, projektnimi deli, nastopi, storitvami in drugače ter z izpiti. Uspeh na izpitu se ocenjuje z ocenami: 10 (odlično); 9 (prav dobro: nadpovprečno znanje, vendar z nekaj napakami); 8 (prav dobro: solidni rezultati); 7 (dobro); 6 (zadostno: znanje ustreza minimalnim kriterijem); 5–1 (nezadostno). Kandidat uspešno opravi izpit, če dobi oceno od zadostno (6) do odlično (10).
Za vpis v drugi letnik mora imeti študent zbranih 60 kreditnih točk, za vpis v tretji letnik pa mora imeti opravljene vse obveznosti iz prvega letnika (60 KT) in zbranih 60 kreditnih točk iz drugega letnika.
Magistrski študijski programi 2. stopnje (SOK: raven 8)
Za dokončanje študija mora študent opraviti študijske obveznosti pri vseh predmetih vpisanega študijskega programa, opraviti obveznosti v višini 180 KT ter izdelati in uspešno zagovarjati diplomsko delo.
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
URL